KEPENTINGAN MAKANAN ANTIKOKSIDAN


KEPENTINGAN MAKANAN ANTIKOKSIDAN KEPADA TUBUH BADAN '

Pengambilan makanan yang tinggi kandungan antioksidan seperti vitamin C memainkan peranan penting mengekalkan tahap kesihatan.Tanpa antioksidan yg secukupnya akan membuatkan diri kelihatan lebih berusia dr yg sepatutnya.

Selain penting dalam membantu pertumbuhan dan pembaikan sel tisu, ia merawat selsema serta merta dan pada masa yg sama mampu mengurangkan risiko beberapa penyakit kanser.

Kekurangan vitamin C akan menjadi penyebab kepada masalah tekanan kpd golongan urban dan ini dapat diatasi dgn pengambilan makanan tinggi antioksidan seperti buah-buahan.Antara buahan yg tinggi kandungan antioksidan adlh buah kiwi.Kita sedia maklum bahawa tekanan yg tinggi akan mendatangkan penyakit yg bahaya seperti sakit jantung, strok dan lain-lain.



KREDIT: RD LEAN ELITE

Comments